У Миколаєві співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали жителя Російської Федерації, 43-річного уродженця Чеченської республіки, оголошеного у розшук за підозрою у причетності до вчинення терористичних актів.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю облуправління міліції, чеченець перетнув кордон України наприкінці минулого року.

Чоловік у встановлений законом строк не покинув територію України (згідно з вимогами чинного законодавства, термін перебування іноземних громадян в країні становить 90 діб).

Відповідним службам іноземець повідомив про те, що буде жити в Одесі, але коли людина «загубилася», було встановлено, що він вже виїхав з вказаного місця перебування.

Згодом співробітники УБОЗ з'ясовували, що чоловік може жити у Миколаєві. Після проведення оперативних дій було встановлено місце проживання іноземця. За порушення правил перебування іноземців на території України стосовно останнього було складено адміністративний протокол за ч.1 ст.203 КУпАП .

Чоловік намагався запевнити працівників міліції у тому, що причиною скоєння ним правопорушення стала любов, мовляв, зустрів жінку і не зумів з нею розлучитися. «Правоохоронці встановили, що «закоханий» обґрунтовано підозрюється службами Російської Федерації у причетності до терористичної діяльності на території їхньої країни, а районний суд Одеси розшукує іноземця як учасника кримінального процесу за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.289 КК України», - повідомили у міліції.

Міліціонери поінформувала Росію про затримання злочинця. Згідно з рішенням суду, чоловік був переданий в Одеську область.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188