Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що взаємодія України та Євросоюзу стане серйозним фактором стабілізації ситуації в Європі. Як повідомляє прес-служба уряду, про це Азаров сказав у ході зустрічі з делегацією політичної групи Європейського парламенту «Європейські консерватори та реформісти».

«Ми високо цінуємо підтримку великої групи представників Європарламенту наших зусиль щодо європейської інтеграції. Я думаю, що взаємодія такої великої країни, як Україна, і ЄС буде серйозним фактором стабілізації ситуації в Європі», - підкреслив Азаров.

Під час зустрічі прем'єр-міністр поінформував представників делегації про підготовку України до саміту Східного партнерства, який відбудеться наприкінці листопада у Вільнюсі.

Азаров зазначив, що Україні вдалося прожити останній період без залучення кредитів. «У той час, коли інші країни отримують кредитн у підтримку від МВФ, Україна, навпаки, за останні три роки тільки повертає кошти. Ми вже повернули понад 10 млрд грн., і ще необхідно повернути серйозну суму», - зазначив він.

У свою чергу, євродепутат, голова Альянсу Європейських консерваторів та реформістів Європарламенту Мартін Калланан підкреслив, що він і його колеги розцінюють Україну як важливу європейську країну. «Україна має майбутнє саме як європейська країна. Ми сподіваємося, що Угода про асоціацію буде підписана, оскільки це відповідає інтересам як України, так і Євросоюзу», - зазначив європарламентарій .

Підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати у листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275