Засідання профільного комітету Верховної Ради із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не може розпочатися через відсутність кворуму, передає кореспондент Forum'у.

Так, на засіданні присутні 7 і 17 членів комітету: немає представників більшості - від КПУ і ПР.

Як заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов під час брифінгу, представники більшості не були проінформовані про те, що о 14:00 буде розглядатися питання про лікування Юлії Тимошенко за кордоном.

Єфремов здогадався, що це було зроблено навмисно, щоб звинуватити регіоналів у зриві євроінтеграції.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Верховної Ради Володимир Рибак не виключає, що законопроекти щодо лікування ув'язнених за кордоном можуть бути винесені на розгляд в сесійну залу вже завтра, у вівторок.

За словами Рибака, під час розгляду цих законопроектів депутати, швидше за все, візьмуть до уваги порушення нової справи відносно Тимошенко.

Нагадаємо, що у четвер, 7 листопада, Верховна Рада України планує розглянути законопроекти про лікування засуджених за кордоном.

У Верховній Раді України зареєстровані два законопроекти про вирішення лікування засуджених за кордоном авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

Лідери трьох опозиційних фракцій - «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок - принесли до парламенту свій законопроект про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Також у Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо гуманізації законодавства про попереднє ув'язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, взятих під варту, осіб, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров'я за межами установ виконання покарань)» авторства позафракційного нардепа Володимира Купчака.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179