Основні митні пункти пропуску на українсько-російському кордоні працюють у штатному режимі.

Про це повідомив у коментарі кореспондентові Forum'у начальник відділу з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Кількість вантажних автомобілів на митних пропускних пунктах з Російською Федерацією знизилася, пункти працюють у штатному режимі. Спостерігається деяке скупчення транспорту на пункті пропуску «Бачівськ», на інших пунктах завантаженості вже немає», - повідомив він.

Як уточнив Слободян, станом на 8.00-9.00 4 листопада на пункті пропуску «Бачівськ» перебувало близько 30 автомобілів, на інших пунктах ніяких проблем поки не спостерігається.

Нагадаємо, на трьох пунктах пропуску Донецької та Луганської областей на кордоні з Російською Федерацією спостерігається скупчення декількох десятків вантажних транспортних засобів. У Держприкордонслужбі вважають, що ситуація виникла внаслідок змін певних митних правил, введених російською стороною.

Зокрема, з 28 жовтня Федеральна митна служба РФ поширила своє рішення про скасування дії книжок міжнародних дорожніх перевезень (МДП) на митні органи, підлеглі Південному митному управлінню.

Раніше російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів, пізніше РФ заявила, що додаткові процедури митного контролю по відношенню до товарів українських підприємств вже не застосовуються.

18 серпня радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв заявив, що ускладнення митного оформлення вантажів на російсько-українському кордоні є разовою акцією, але в разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом митне адміністрування може бути посилено.

17 жовтня міністр доходів і зборів Олександр Клименко повідомив, що не бачить проблем у співпраці з Федеральною митною службою Росії.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189