Прокуратура Київської області закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні та направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника дорожньо-патрульної служби, підпорядкованого ГУ МВС України у м.Києві, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду . Про це повідомляє прокуратура Київської області.

Дії колишнього державтоінспектора кваліфіковані за ч.2 ст.286 КК України, тобто порушення Правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило смерть потерпілого.

Під час досудового розслідування підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За вчинене колишньому міліціонеру загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Як повідомлялося, 24 червня 2012 р. міліціонер близько 06:30 у м.Вишневому Київської області, керуючи автомобілем Toyota Самrу, порушив Правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу та скоїв зіткнення з автомобілем Hyundai Getz. Внаслідок аварії жінка, яка була вагітна, отримала численні травми. Тяжко травмована була доставлена до центральної районної лікарні Києво-Святошинського району, проте врятувати її життя медикам не вдалося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152