До 200-річчя великого поета, художника, мислителя Тараса Шевченка буде завершено видання дванадцятитомного повного зібрання його творів. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на засіданні Громадської гуманітарної ради, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Хочу акцентувати на таких важливих питаннях, на які потрібно звернути увагу. Перше - це видання повного зібрання творів Тараса Шевченка у 12 томах, енциклопедії Шевченка, реалізації державної цільової програми «Шевченківський дім», - сказав Янукович.

У свою чергу міністр культури Леонід Новохатько повідомив, що протягом цього року підготовлено до друку 8-12 томи.

У рамках підготовки до свята здійснюється оцифровка фільмів про Шевченка, в тому числі найстаріший фільм 1926 року, зазначив Новохатько. За його словами, в театрах готуються нові постановки з шевченківської тематики.

Також міністр вважає за необхідне посилити інформування громадян країни про підготовку до святкування 200-річчя Великого Кобзаря. На його думку, для цього є необхідні фінансові ресурси.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович задоволений, що в Україні і в світі активно готуються до відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245