Ставлячи долю договору про Асоціацію з Україною в залежність від звільнення Юлії Тимошенко, Євросоюз фактично підштовхує Україну до застосування виборчого правосуддя. Про це заявив керівник Аналітичної групи ім. Г. Сковороди Валерій Кучерук під час круглого столу в агентстві «ЛігаБізнесІнформ».

«Всі три законопроекти про можливість лікування українських ув'язнених за кордоном, які зараз подані у Верховну Раду, написані «під одну людину, - сказав політолог. - І всі це розуміють. Але при цьому Європа ніби закриває очі на те, що у випадку зі звільненням Тимошенко фактично має спрацювати те саме виборче правосуддя, за яким Україні пред'являються найсерйозніші претензії. Тобто, виходить, що наші депутати парламенту або судді повинні відразу «прозріти» і прийняти рішення, не передбачені українським законодавством. Або ж підігнати закони під конкретну політичну ситуацію».

За словами Кучерука, в такій ситуації серйозно страждають європейські цінності, заради яких багато в чому Україна і прагне укласти договір про Асоціацію з Євросоюзом.

Експерт висловив сумнів у тому, що Україні варто починати рух до Європи з порушення власних законів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191