Падіння вертольота МІ-2 у районі Кардашинського лісництва Голопристанського району сталося з вини командира екіпажу, повідомляє прес-служба прокуратури Херсонської області.

«Слідством встановлено, що зазначена подія сталася з вини командира вертольота, який при здійсненні посадки не відреагував на різку зміну напрямку вітру і не припинив небезпечний маневр», - йдеться в повідомленні.

Внаслідок авіакатастрофи 4 людини отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Командир судна визнав свою вину.

Йому оголошено про підозру за ч.1 ст.276 КК України (порушення правил руху або експлуатації повітряного транспорту, що створило загрозу для життя людей або настання інших тяжких наслідків).

Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.

Обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті.

Як повідомляв ForUm, 11 липня близько 13:15 біля с.Велика Кардашинка у 6-му кварталі Кардашинського лісництва за 200 метрів від лісу при виконанні посадки у результаті сильного бічного вітру завалився на правий бік і загорівся вертоліт UR-15604 МІ-2 МІ-2, що орендується Херсонським обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

102