Президент України Віктор Янукович відзначає важливість підвищення престижності праці соціальних працівників, якості їхньої роботи. Про це він заявив під час виступу на урочистому зібранні з нагоди Дня працівника соціальної сфери, повідомляє прес-служба Г лави держави.

Президент зазначив, що за рівнем заробітної плати працівників соціальної сфери, на жаль, займають ледь не останнє місце. Це, за його словами, основна причина неукомплектованість системи соціальних служб, небажання молоді працювати у цій сфері. На переконання Януковича, така ситуація є неприпустимою і вимагає виправлення.

«Соціальний працівник не повинен сам бути об'єктом соціального захисту як малозабезпечений. Повинна на повну потужність запрацювати система підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників соціальної сфери», - підкреслив Президент.

Він також акцентував увагу на необхідності оновлення матеріально-технічної бази соціальних закладів, проведення ремонтів приміщень, які «не бачили ремонту десятиліттями».

«Хочу, щоб мої слова почули у першу чергу керівники місцевої влади і відреагували на них належним чином», - сказав Г лава держави.

Він також зазначив, що подальший розвиток мережі соціальної підтримки - важливе завдання держави у сфері соціальної політики. «Вона (мережа соціальної підтримки - Ред.) повинна плануватися і створюватися, виходячи, насамперед, з потреби і актуальності тих чи інших послуг для громадян», - сказав Президент.

За його словами, кращі досягнення щодо подолання безробіття та захисту трудових прав громадян повинні забезпечити Державна служба зайнятості та Державна інспекція з праці.

«Об'єднавши зусилля, вони повинні запропонувати нову якість послуг і сформувати мережу Будинків праці для безробітних, робітників і роботодавців», - зазначив Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1273