Державна соціальна політика потребує змін пріоритетів на користь незахищених верств населення, «адже сьогодні тільки чверть соціальної допомоги надсилається дійсно малозабезпеченим або вразливим категоріям громадян».

Про це Президент України Віктор Янукович сказав на урочистому зібранні з нагоди Дня працівника соціальної сфери, повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент додав, що важливий момент у цьому аспекті - перехід до системи стандартів соціальних послуг. «Незалежно від місця проживання, постачальника послуги, інших обставин суб'єктивного характеру держава під кожну соціальну допомогу повинна забезпечити однаковий набір заходів підтримки як за кількістю, так і за якістю», - зазначив Янукович.

На його переконання, важливо забезпечити перехід соціальних працівників на випереджувальну тактику роботи. «Чим раніше буде «підхоплена» вразлива людина, тим легше буде шлях її «соціального оновлення», тим простіше буде вберегти людину від сповзання до розряду бідних чи неблагополучних», - вважає Президент.

За його словами, такі методи роботи дозволять вивільнити значні грошові кошти, які можна буде направити на розвиток системи соціального захисту в цілому, так і на вирішення найбільш проблемних питань громадян зокрема.

Нагадаємо, станом на 1 вересня цього року на фінансування соціальних програм направлено 59 млрд 65 млн грн - це 100% від передбачених бюджетом коштів на 2013 рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173