На рахунки Міністерства доходів і зборів надійшло близько 13 млрд гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив у ході прес-конференції міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

За його словами, в Україні понад 3 900 платників єдиного соцвнеску як громадян, так і підприємств. «Вони встигли адаптуватися до зміни адміністратора і вчасно передали всю звітність. Сьогодні триває процес переведення єдиного соцвнеску до бюджету. Так, за 25 днів жовтня вже перераховано 12,7 млрд грн», - сказав він.

Профільний міністр також запевнив, що жодних затримок у розподілі коштів між фондами соцстрахування немає, і подякував платників за активну переорієнтацію на електронну форму подання звітності. «Кількість поданих в електронному вигляді звітів зросла до 60%», - сказав він.

Клименко акцентував увагу на тому, що органи доходів і зборів зроблять все, щоб платникам єдиного внеску було зручно користуватися електронними сервісами. «Ми безкоштовно видаємо електронні ключі, синхронізуємо з ПФ і з органами статистики дії і плануємо продовжити строк дії (електронних ключів - Ред.) з року до трьох», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1365