Європейський Союз може перенести підписання Угоди про асоціацію з Україною на 2014 рік, якщо українська влада не встигне виконати всі необхідні умови до саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді цього року. Про це міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив в ефірі PolsatNews.

За його словами, Євросоюз може підписати Угоду про асоціацію з Україною разом з підписанням аналогічних угод з Грузією і Молдовою, з якими такі документи планується парафувати на найближчому саміті «Східного партнерства».

«Альтернативою є те, що з Україною також підпишемо у наступному році», - сказав Сікорський, коментуючи можливість зриву підписання угоди напри кінці листопада.

За словами Сікорського, звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко залишається «під знаком питання», повідомляє «УНІАН».

Він закликав українську владу не зволікати з виконанням всіх необхідних умов до останнього моменту. «Від України залежить, чи виконає вона умови асоціації з Євросоюзом і стане на шлях, який може привести до членства в Європейському Союзі. Така ставка. Сподіваємося, що Президент України зробить те, що потрібно, щоб поставити Україну на цей шлях», - сказав польський міністр.

Сікорський додав, що шлях вирішення питання Тимошенко необхідно знайти спільно з представниками місії Європарламенту Олександром Кваснєвським та Петом Коксом.

Як відомо, раніше низка представників Євросоюзу заявили, що у разі зриву підписання Угоди про асоціацію з Україною в листопаді цього року документ може бути підписаний лише після президентських виборів 2015 року.

Нагадаємо, підписання Угоду про асоціацію з ЄС заплановане на кінець листопада під час Вільнюського саміту «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264