У щорічно проведеному британським Legatum Institute рейтингу добробуту Україна піднялася на сім позицій порівняно з минулим роком. Про це пише «Комерсант-Україна».

Рейтинг охоплює 142 країни і визначає рівень добробуту в них як «поєднання матеріального благополуччя і задоволеності життям» з урахуванням ситуації в економіці, ділового середовища, ефективності роботи уряду, освіти, охорони здоров'я, рівня безпеки, персональної свободи і особистого капіталу.

Україна посіла 64-е місце, піднявшись у порівнянні з минулим роком на сім позицій. Її найближчими сусідами по рейтингу опинилися Узбекистан (63-е місце) і держава в Центральній Америці - Беліз (65-е місце).

З країн колишнього СРСР Україну випередили Казахстан (47-е місце), Білорусь (58-е місце) і РФ (61-е місце). У п'ятірку процвітаючих країн увійшли Швейцарія, Канада, Швеція та Нова Зеландія. П'ятий рік поспіль очолює рейтинг Норвегія. Замикають список Центральна Африканська Республіка і Чад.

Найвище, 31-е місце Україна посіла у сфері освіти. Крім того, укладачі рейтингу констатують, що в ефективності діяльності уряду впевнені 27,4% українців, а судовій системі довіряють 20,5% населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

389