Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Держінформнауки розробити стратегічний проект інтеграції в ринок цифрових технологій ЄС. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Доручаю Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Держінформнауки із залученням учасників ринку IT-технологій, почати розробку стратегічного проекту інтеграції в ринок цифрових технологій ЄС і подати його на розгляд парламенту до кінця поточного року.

За словами Азарова, бурхливий розвиток цифрових технологій у світі - логічний наслідок глобалізації світової економіки і визначальний фактор подальшого економічного розвитку.

На останньому засіданні Європейської Ради в Брюсселі 24-25 жовтня було підкреслено, що сильна цифрова економіка має життєво важливе значення для забезпечення зростання та підвищення конкурентоспроможності ЄС в умовах глобалізованого світу.

Прем'єр зазначив, що робота на ринку цифрових технологій ЄС вже не мрія, а найближча перспектива для українських компаній. Українська IT-галузь вже зараз має певні лідерські позиції в світі і зростаючий потенціал.

На переконання глави уряду, Україна випереджає країни ЄС щодо створення стимулюючого режиму для галузі цифрових технологій.

«Необхідно усвідомити, що лідерство - це не даність, а постійна робота на випередження, тому я впевнений, що сьогодні недостатньо успіху окремих українських компаній і проектів. Цей успіх легко поглинається консолідованим євроринком, настав час поставити питання про додаткові ефективні стимули для створення «української платформи» цифрової індустрії, ринкової платформи, що об'єднує унікальні торгові пропозиції, перспективні розробки, конкурентні ідеї, практики менеджменту цифрових технологій.


Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1692