Президенти України та Російської Федерації Віктор Янукович та Володимир Путін обговорили у Сочі питання майбутнього підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив у ході брифінгу директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«У неділю (27 жовтня) у Сочі пройшла робоча зустріч президентів України і РФ, на якій продовжилися переговори з питань, порушених у рамках засідання глав держав СНД. Це була робоча зустріч, вона не вимагає конкретних рішень, сторони тільки обмінялися інформацією, своїми позиціями. Зокрема, йшлося про майбутнє підписання Угоди про асоціацію та занепокоєння, яке це питання викликає у РФ», - повідомив Перебийніс.

Представник МЗС нагадав, що українська сторона неодноразово пропонувала Росії провести тристоронні консультації у форматі Україна - РФ - ЄС для розв’язання спірних моментів.

За його словами, українська сторона бачить у таких консультаціях оптимальний механізм досягнення взаємовигідних домовленостей.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив після розширеного засідання Вищої Євразійської економічної ради, що Асоціація з Європейським Союзом унеможливить приєднання України до Митного союзу.

24 жовтня Путін відмовився від двосторонньої зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252