Рівень води у Неві в Петербурзі піднімається на 10 сантиметрів кожні півгодини . Про це свідчать дані, опубліковані на сайті управління МНС.

У повідомленнях на сайті ГУ МНС по Петербургу останнім часом з кроком в півгодини інформується про рівні води біля гідропоста «Гірський інститут». За даними на 12:00, рівень води становив 60 сантиметрів, за даними на 12:30 повідомлялося, що рівень не перевищує 70 сантиметрів, за даними на 13: 00 рівень становив 80 сантиметрів.

Погіршення погоди у регіоні пов'язано з проходженням циклону «Святий Іуда». У вівторок у Фінській затоці очікується посилення вітру до 25-28 метрів на секунду, висота хвиль при цьому може досягти 3-3,5 метра. В акваторії Ладозького озера прогнозується вітер швидкістю 25-28 метрів на секунду, який може викликати хвилі заввишки від 4 до 4,5 метра.

Напередодні шторм обрушився на Британію, Німеччину, Голландію, Данію, Прибалтику. Його жертвами стали вже не менше 15 осіб, близько половини нещасних випадків пов'язані з падінням дерев. З Німеччини вже прийшли повідомлення про вісьмох загиблих, з Великобританії - про п'ятьох , з Голландії і Данії - по одному.

Раніше повідомлялося про 13 жертв . Шторм рухається у бік Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187