Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає, що парламент не ухвалить рішення про амністію засудженої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, але може прийняти рішення про її лікування за кордоном. Про це спікер сказав на розширеному засіданні координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування.

За словами Рибака, на сьогоднішній день в парламенті зареєстровано два законопроекти, що стосуються лікування людей, які відбувають покарання, за кордоном, якщо вони тяжко хворіють і не мають можливості лікуватися в Україні.

За його словами, наступного тижня парламент розгляне ці законопроекти, і «щодо Тимошенко можемо прийняти рішення», повідомляє «УНІАН».

«Такий закон може бути прийнятий», - зазначив Рибак.

У той же час він сказав, що у Верховній Раді також є законопроект, внесений лідерами трьох опозиційних фракцій - «Батьківщини», «УДАРу» і «Свободи » - про амністію Тимошенко.

«Я не бачу, щоб Верховна Рада прийняла таке рішення», - зазначив Рибак.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти про можливість лікування засуджених за кордоном авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

24 жовтня лідери трьох опозиційних фракцій - «Батьківщини» Арсеній Яценюк, «УДАРу» Віталій Кличко і «Свободи» Олег Тягнибок - внесли до парламенту свій законопроект про заборону виборчого правосуддя та зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У ньому містяться положення про звільнення Юлії Тимошенко та погашення їй судимості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263