Свідчення слідчого МВС Олега Зайцева, який першим був допитаний у справі міліціонерів за звинуваченнями у допущенні втечі екс-ректора податкового університету Петра Мельника, підтверджує їхню бездіяльність.

Про це розповів журналістам після судового засідання начальник відділу прокуратури Київської області Андрій Матвіяс, повідомляє «Укрінформ».

«Під час сьогоднішнього допиту Олег Зайцев підтвердив наше звинувачення. Він заявив, що міліціонери Удовиченко та Бедрій жодного разу не попередили його як ініціатора електронного засобу контролю про те, що відбуваються якісь негаразди з браслетом, збої у системі захисту. Відповідно через недбальство двох міліціонерів Мельнику вдалося перетнути кордон України», - сказав прокурор.

Як повідомляв ForUm, Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн надходження за їх родичів у свій вуз.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту

13 серпня був оголошений у міждержавний розшук, а 14 серпня – у міжнародний.

27 серпня Захарченко заявив, що правоохоронні органи встановили місце перебування Мельника і готується до його затримання та екстрадиція в Україну.

6 вересня прокуратура завершила досудове слідство у кримінальній справі стосовно двох службових осіб органів внутрішніх справ і передала до суду обвинувальний акт за звинуваченням їх у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України, тобто службову недбалість, в результаті якої вчинив втечу затриманий.

Обвинуваченим міліціонерам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

383