Представник правлячої коаліції «Грузинська мрія» Георгій Маргвелашвілі, який , за попередніми даними ЦВК Грузії, переміг на президентських виборах, пообіцяв продовжити будувати європейську Грузію.

Про це Маргвелашвілі заявив на прес-конференції у понеділок, передає «Новини-Грузія».

«Треба нагадати, чим почалася виборча кампанія парламентських виборів 2012 року - у головного конкурента було відібране громадянство, майно, були штрафи. За рік ми зуміли провести консолідацію демократії. Ці вибори показали, з якою мотивацією і енергією ми продовжимо будувати європейську Грузію», - заявив він.

За оцінкою Маргвелашвілі, «як вибори, так і передвиборч а кампанія пройшли в Грузії за європейськими стандартами».

Раніше прем'єр-міністр Іванішвілі назвав «європейськими» президентські вибори, які пройшли в Грузії, і подякував своїй команді, коаліції «Грузинська мрія», за виконану роботу.

У жовтні 2011 року, після оголошення грузинським мільярдером Бідзіною Іванішвілі про своє рішення вступити у політику, президент Грузії Михайло Саакашвілі підписав указ про позбавлення його грузинського громадянства. За даними міністерства юстиції, грузинське громадянство, яке Іванішвілі отримав 22 липня 2004 року, було припинене після того, як з'ясувалося, що у 2010 році він став громадянином Франції.

Після перемоги очолюваної Іванішвілі коаліції «Грузинська мрія» на парламентських виборах (які відбулися 1 жовтня 2012 року), в середині жовтня 2012 року Михайло Саакашвілі видав указ про присвоєння Іванішвілі громадянства Грузії шляхом натуралізації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137