Україна і Росія дуже залежні одна від одної у своїй багатовіковій історії, у плані різних сфер співробітництва, економіки, культурних зв'язків, вважає міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

«Ми дуже залежимо один від одного. Росія - наш багаторічний і найбільший за обсягами товарообігу торговий партнер. Це становище не змінюється, незважаючи на те, що в цьому році двосторонні обсяги трошки впали», - заявив Кожара, виступаючи разом з главою російського МЗС Сергієм Лавровим з лекцією перед студентами Донського державного технічного університету та професорсько-викладацьким складом.

Кожара підкреслив, що «Україна важлива для Росії». «За підсумками минулого, 12-го року, Україна стала п'ятою країною щодо торговельного партнерства для Росії після Китаю, Нідерландів, Німеччини, тільки Італія трошки нас обігнала», - сказав глава українського МЗС, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому Кожара підкреслив, що у частці російського зовнішньоторговельного обороту «ми впевнено обходимо такі країни, як Білорусь, Туреччина, Японія і багато інших».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1852