До 70-річчя визволення України від фашистських загарбників близько 120 тисяч ветеранів Великої Вітчизняної війни нагородять пам'ятними медалями. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході брифінгу на тему: «Заходи уряду щодо відзначення 70-річчя визволення Києва та підготовки до відзначення 70-річчя визволення України від фашистських загарбників» повідомив перший заступник голови Державної служби з питань інвалідів та ветеранів Володимир Сіроштан.

«На виході Указ Президента щодо пам'ятної медалі «Сімдесят років визволення України». Такою медаллю будуть нагороджені близько 120 тисяч ветеранів війни», - сказав він.

Також, за його словами, на честь святкування 70-річчя визволення України від фашистських загарбників учасники Великої Вітчизняної війни та бойових дій будуть нагороджені медалями і орденами на рівні СНД.

«Медаллю будуть нагороджені півмільйона наших співвітчизників. Цю нагороду отримають всі, хто має стосунок до Великої Вітчизняної війни: не тільки учасники бойових дій та інваліди війни, але і працівники тилу, родичі загиблих», - зазначив Сіроштан.

Орденами ж, за словами першого заступника голови Держслужби, будуть нагороджені тільки ті, хто безпосередньо брав участь у бойових діях у період ВВВ та війни з Японією, партизани-підпільники, а також жертви нацистських переслідувань.

Сіроштан також зазначив, що, за останніми даними, в Україні проживає близько 1,5 млн ветеранів війни. Дві третини з них - учасники війни, 60 тис. - учасники бойових дій - фронтовики .

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності забезпечення міжнародного аспекту відзначення 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

476