На судовому засіданні Броварського міського районного суду Київської області у справі за обвинуваченням двох міліціонерів, чия службова халатність сприяла втечі колишнього ректора Національного університету податкової служби України Петра Мельника, допитаний перший свідок.

Зокрема, суд допитав слідчого Олега Зайцева. Його допит тривав більше двох годин, проте дізнатися, які саме свідчення давав суду свідок, журналістам не вдалося, оскільки допит свідка проходив у закритому режимі, передає «УНІАН».

На початку судового засідання прокурор попросив суд допитати Зайцева в закритому режимі, оскільки, на його думку, його показання можуть містити приватні дані.

Наступне судове засідання у справі має відбутися 29 жовтня о 09: 30. На ньому планується допитати у відкритому режимі чотирьох свідків з боку звинувачення.

Як повідомляв ForUm, Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн надходження за їх родичів у свій вуз.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту

13 серпня був оголошений у міждержавний розшук, а 14 серпня – у міжнародний.

27 серпня Захарченко заявив, що правоохоронні органи встановили місце перебування Мельника і готується до його затримання та екстрадиція в Україну.

6 вересня прокуратура завершила досудове слідство у кримінальній справі стосовно двох службових осіб органів внутрішніх справ і передала до суду обвинувальний акт за звинуваченням їх у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України, тобто службову недбалість, в результаті якої вчинив втечу затриманий.

Обвинуваченим міліціонерам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326