Справа колишнього народного депутата Ігоря Маркова є у числі 2000 відновлених проваджень, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Одеській області.

У міліції зазначили, що після подій, які мали місце 22 жовтня біля адміністративної будівлі ГУ МВС України, у правоохоронні органи почали надходити звернення громадян про роз'яснення підстав для поновлення слідства стосовно екс-нардепа.

Як повідомив начальник облуправління МВС генерал-майор міліції Сергій Рєзников, з призначенням на посаду керівника одеської міліції ним була ініційована комплексна перевірка діяльності МВС.

«Слідчим управлінням та прокуратурою здійснювалася перевірка всіх кримінальних справ. За останні півтора року тільки органами прокуратури було скасовано постанову щодо припинення кримінальних справ та відновлене провадження (внесені за новим КПК до Єдиного реєстру досудових розслідувань) більше 2000 кримінальних справ. Близько 60 таких кримінальних справ зажадало Головне слідче управління МВС України, серед яких була справа стосовно Маркова», - йдеться в повідомленні.

3 жовтня провадження було відновлено. 17 жовтня Марков був вперше викликаний слідчим на допит у Київ, а 22 жовтня в Одесі йому було вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину. Він був затриманий і доставлений до суду для обрання запобіжного заходу.

Стаття 12 (Класифікація злочинів) Кримінального кодексу України відносить злочин, за вчинення якого затримано екс-нардеп, до категорії тяжких.

У відповідності зі статтею 49 ( Звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності) Кримінального кодексу України, строк давності за вчинення цього злочину - 10 років.

У міліції нагадали, що мова йде про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині II. Маркова підозрюють в організації та скоєнні побиття учасників пікету.

Нагадаємо, 22 жовтня в Одесі затриманий екс-нардеп Ігор Марков, йому інкримінують побиття учасників пікету 2007 року. Підозрюваний буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу.

Його затримання призвело до безпорядків в Одесі.

Раніше повідомлялося, що міліція притягне до відповідальності активних учасників заворушень в Одесі, які пройшли цієї ночі під обласним управлінням міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182