Євроінтеграційні закони об'єднали парламент. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак в інтерв'ю телеканалу БТБ.

«Ми повинні зробити все, щоб опозиція почула влад у, а влада почула опозицію. У парламенті потрібно домовлятися, через компроміс підходити до вирішення головних питань, яких люди чекають від нас. Саме ці закони щодо євроінтеграції об'єднали парламент, і рішення приймалися конституційною більшістю», - зазначив він.

За словами спікера, наша країна повинна прийняти ще три закони, які стосуються євроінтеграції - закон про прокуратуру, зміни в закон про вибори та закон про створення Незалежного бюро розслідувань, яке б боролося з корупцією. Як підкреслив Рибак, це своєрідне «домашнє завдання» для України.

«У нас є ще три обіцянки щодо трьох головних законів - це закон про прокуратуру, потрібно підправити виборчий закон і, врешті-решт, ми повинні розібратися з корупцією. Президент ставить завдання - має бути створено Незалежне бюро розслідувань», - зазначив спікер.

У той же час, за його словами, закон про прокуратуру може бути зареєстрований в парламенті вже наступного тижня.

«Закон про прокуратуру фахівці закінчують. Думаю, наступного тижня він буде зареєстрований у парламенті. Венеціанська комісія вже закінчила свою роботу. Зараз узгоджуються деякі позиції, і ми почнемо розглядати закон в комітеті», - сказав він. Після цього, як заявив Рибак, буде виписаний закон про Незалежне бюро розслідувань.

Крім того, голова Верховної Ради підкреслив, що зараз розглядається питання виборчого законодавства, та найбільше уваги приділяється виборам у парламент.

Рибак також заявив в інтерв'ю, що протягом VII сесії Верховна Рада ухвалила 15 законів, які стосуються євроінтеграції. «Ми адаптуємо законодавство України до європейських стандартів. А через закони нам потрібно це зробити так, щоб були європейські стандарти життя», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221