У 2014 році головування в Співдружності незалежних держав перейде від Білорусі до України. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, заявив постійний уповноважений представник України при координаційних інститутах Співдружності Іван Бунечко перед засіданням Ради глав держав СНД у Мінську.

За його словами, головування Білорусі цього року було ефективним і плідним. «Україна брала активну участь у більшості заходів об'єднання, включаючи засідання Координаційної ради керівників органів податкових (фінансових) розслідувань і засідання Міждержавної ради з промислової безпеки. До речі, в цих радах наша країна головувала вже у 2013 році», - повідомив Бунечко.

Він додав, що дуже важливим є право кожної з держав СНД самостійно визначати напрями та форми своєї участі за принципом «формат зацікавлених сторін». «Україна, насамперед, зацікавлена у співпраці з питань вільної торгівлі, диверсифікації джерел енергоресурсів, розвитку гуманітарних зв'язків, соціальної політики, боротьби з новими викликами та загрозами», - сказав представник України.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181