Вітчизняні харчовики нарощують виробництво продуктів для дітей. Так, за 8 місяців цього року воно зросло на 41%, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Зокрема, більше стало дитячого харчування на молочній основі, соків, молока, кисломолочних продуктів і сирів. Такого значного стрибка у виробництві вдалося досягти завдяки сприятливим умовам, які створив уряд для виробників. Так, податки від діяльності профільних підприємств йдуть на їх модернізацію і розширення асортименту.

«На сьогоднішній день виробники активно займаються модернізацією наявних потужностей і відкривають нові. Також розширюється асортимент продукції. Таких позитивних змін вдалося досягти завдяки тим сприятливим умовам, які створені в поточному році урядом. Так, підприємства-виробники дитячого харчування зможуть модернізуватися та налагодити випуск нових продуктів за рахунок коштів, отриманих завдяки звільненню прибутку від оподаткування», - зазначив міністр.

За 8 місяців цього року в Україні виробили майже 21 тисячу тонн продукції для дітей, що на 41% більше, ніж за аналогічний період 2012 року. Зросло виробництво дитячого харчування на молочній основі - на 46%, у тому числі молока обробленого - на 13%, продуктів кисломолочних сирів - на 200% кожних, соків - на 35%.

Присяжнюк також зазначив, що, крім кількості, вітчизняні виробники дбають про якість продукції. А щоб підприємства були забезпечені відповідною сировиною, в Україні планується створювати спеціальні зони. Так, до 2014 року їх може з'явитися вже 80.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140