Народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що якщо колишній народний депутат України Ігор Марков не є громадянином Росії, то вимога Державної думи РФ щодо звільнення Маркова є втручанням у внутрішні справи України. Про це Олійник сказав у коментарі журналістам, коментуючи відповідні вимоги Держдуми РФ.

«Питання звільнення, правосуддя - внутрішні питання, це питання незалежності. Якщо Ігор Марков є громадянином Росії, Росія, як і інші держави, повинна подати відповідний голос. Але ми щодо Ходорковського жодної ноти не робили. Це внутрішнє питання Росії, хоча ви бачили, яка позиція була Євросоюзу, світу», - сказав депутат, повідомляє «УНІАН».

Відповідно, на його думку, «якщо є юридичні підстави, і Марков є громадянином Росії, безперечно, таку ноту потрібно розглядати по суті».

«Якщо ні - то це потрібно розцінювати як втручання у внутрішні справи України», - підкреслив Олійник.

Як раніше повідомляв ForUm, Держдума Росії вимагає від України звільнення екс-депутата Верховної Ради Ігоря Маркова.

Марков був затриманий 22 жовтня під час допиту в будівлі Одеського обласного управління внутрішніх справ.

За даними Управління зв'язків з громадськістю МВС України, йому інкримінують організацію і здійснення побиття учасників пікету в Одесі. У міліції нагадали, що мова йде про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо у самому побитті пікетувальників.

23 жовтня Печерський районний суд Києва обрав для Маркова запобіжний захід волі у вигляді арешту терміном на два місяці.

Як відомо, 12 вересня 2013 року Вищий адміністративний суд зобов'язав Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію народного депутата Маркова. Суд вважав доведеним факт фальсифікації результатів голосування на парламентських виборах в окрузі №133 в Одесі, де переможцем було визнано Маркова .

17 вересня голова Верховної Ради Володимир Рибак повідомив, що Марков вийшов зі складу фракції Партії регіонів.

20 вересня Рибак офіційно оголосив рішення ВАСУ про припинення повноважень депутата Маркова і запевнив, що це рішення суду буде виконане. Згодом він заявив, що з 20 вересня зарплата Маркову не нараховується, а його картка для голосування заблокована.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142