Троє росіян намагалися вивезти з України старовинні ікони, монети та Біблію. Як повідомляє Держприкордонслужба, порушники були затримані в різних пунктах пропуску через держкордон.

Зокрема, учора ввечері в пункті пропуску «Катеринівка» на Сумщині було виявлено предмети старовини, які можливо мають культурно-історичну цінність.

Як повідомляється, громадянка Росії виїжджала з України на автомобілі Toyota і обрала спрощену смугу руху. Однак її поведінка спонукала прикордонний наряд провести додаткову перевірку автомобіля. Під час огляду на задньому сидінні серед особистих речей працівники пункту пропуску знайшли 2 старовинні ікони.

Ще у одного росіянина, який повертався додому через пункт пропуску «Новоазовськ» у Донецькій області, виявили Біблію 1915 року видання і монету 1763 випуску. Щоб приховати товар, чоловік повністю за пакував свій «ВАЗ» різними речами.

Крім того, у росіянина, який слідував потягом «Москва - Болгарія», виявлено 7 монет 1870-1915 років випуску. Прикордонники Чернівецького загону спільно зі співробітниками митниці виявили їх при огляді поїзда в пункті пропуску «Вадул-Сірет».

Знайдені предмети вилучені та передані співробітникам митниці. Чи становлять вони історичну та культурну цінність, визначить відповідна експертиза.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157