Україна отримає значні економічні вигоди від укладення Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом. Про це заявив п рем'єр-міністр України Микола Азаров на IV Міжнародному чорноморському економічному форумі в Ялті, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Від створення зони вільної торгівлі з ЄС для України економічні вигоди в перспективі очевидні», - сказав Азаров.

Він нагадав, що після підписання Угоди про асоціацію та створення ЗВТ Євросоюз практично знімає ввізні мита за майже 97% товарних позицій.

Разом з тим, за словами прем'єра, Україна зберігає певний рівень захисту, який буде діяти протягом п'ятирічного перехідного періоду.

Підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

23 жовтня Європейський парламент рекомендував Раді ЄС підписати з Україною Угоду про асоціацію в разі виконання Києвом необхідних умов і дає свою згоду на тимчасове застосування окремих положень документа - майже 80% Угоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190