Один із можливих організаторів теракту у Бостоні, Тамерлан Царнаєв, причетний до потрійного вбивства. З такою заявою, повідомляє Associated Press, виступили представники прокуратури, які займаються справою молодшого брата Царнаєва - Джохара.

У документах, наданих прокуратурою, йдеться, що про причетність Царнаєва-старшого до потрійного вбивства заявив під час допиту його знайомий Ібрагім Тодашев. Мова йде про вбивство, скоєне у передмісті Бостона, Волтемі, у 2011 році.

Трьом чоловікам перерізали горло, а потім посипали тіла вбитих марихуаною. Один із убитих був знайомий з Тамерланом Царнаєвим.

Тодашев у травні 2013 року був застрелений співробітниками ФБР у своєму будинку під час допиту, в ході якого йому ставили запитання про його дружбу з Тамерланом Царнаєвим і причетності їх обох до потрійного вбивства. Представники правоохоронних органів тоді заявили, що Тодашев почав давати свідчення, але потім несподівано кинувся на співробітника ФБР, після чого по ньому був відкритий вогонь.

Раніше представники правоохоронних органів заявили, що розслідують можливу причетність Тамерлана Царнаєва до цього вбивства, однак не повідомляли, що Тодашев дав проти нього свідчення, пише «Lenta.ru».

Брати Тамерлан і Джохар Царнаєви підозрюються в організації подвійного теракту, що стався під час Бостонського марафону у квітні 2013 року, внаслідок якого загинули три людини, близько 260 отримали поранення.

Тамерлан Царнаєв загинув під час затримання, Джохара вдалося затримати. Царнаєву-молодшому, який уже постав перед судом, пред'явлене обвинувачення за 30 пунктами. Йому загрожує смертна кара або довічне ув'язнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2015