Найближчим часом очікуються результати психіатричної експертизи громадянина України Олексія Лісовенка, який у Панамі напав на віце-консула Російської Федерації. Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

Він нагадав, що українському громадянину висунуті звинувачення у замаху на вбивство, проте було прийняте рішення про більш детальний аналіз його психічного стану, щоб з'ясувати, чи є він осудним.

Для цього українець був переведений у місцеву психіатричну лікарню, де були проведені відповідні тести. Після цього його доставили назад у поліцейську дільницю, де він перебуває під вартою і чекає результатів психіатричної експертизи, які будуть найближчим часом, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, напад на віце-консула РФ у Панамі Євгена Манілова було скоєно 11 жовтня біля будівлі Міжнародного бізнес-центру у столиці країни - місті Панамі . На дипломата напав з ножем громадянин України Олексій Лісовенко і завдав йому ножове поранення. Лісовенко стверджує, що перед злочином перебував під якимось зовнішнім впливом і не контролював свої дії.

17 жовтня стало відомо, що Лісовенку пред'явлене звинувачення у замаху на вбивство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136