Британський суд може винести вирок українцю Павлу Лапшину, заарештованому за підозрою в убивстві та у підготовці терактів, 25 жовтня, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

«У зв'язку з тим, що Павло Лапшин визнав себе винним у злочинах, суддя призначив наступне засідання у справі на 25 жовтня, у ході якого буде заслухано, і передбачається, що буде винесено вирок», - повідомив на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, на засіданні суду 25-річний Лапшин визнав, що 29 квітня підстеріг і вбив ударами ножа у спину пенсіонера і з Бірмінгема Мохаммеда Саліма.

Також він визнав себе винним і в інших звинувачення, пред'явлених йому згідно з антитерористичним законодавством: у виготовленні вибухових пристроїв і бомбових нападах на три мечеті у графстві Західний Мі длендз.

Єдиний пункт, щодо якого він не визнав себе винним, це - загроза життю людей через вибух 21 червня.

Лапшин стверджує, що діяв сам і на нього не намагалася вплинути група.

Нагадаємо, Лапшин був затриманий 18 липня в рамках розслідування вибухів поблизу мечетей у містах Уолсолл і Тіптон. Йому було висунуте звинувачення в убивстві бірмінгемського пенсіонера Мохаммеда Саліма.

Лапшин - аспірант Національної металургійної академії України у Дніпропетровську - приїхав у квітні поточного року до Великобританії як стажер із IT-компанії Delcam завдяки виграному конкурсу інженерних проектів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219