Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України була прийнята Стратегія розвитку аграрного сектору економіки на період до 2020 року. Представляв документ міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Учора голова відомства вже встиг презентувати стратегію Президенту України Віктору Януковичу на засіданні Ради регіонів.

«Прийняття Стратегії дозволить, насамперед, наростити обсяги валового виробництва продукції сільського господарства в 1,3 рази, збільшувати обсяги експорту продукції АПК на 3-4% щорічно. А за рахунок впровадження інноваційних технологій, якісного насіння, технічного переоснащення вал зернових складе до 80 мільйонів тонн», - зазначив міністр.

Прийнята стратегія передбачає створення умов для нарощування притоку інвестицій, розвитку племінної та насіннєвого справи, технологічного переоснащення галузі, в тому числі завдяки впровадженню лізингових програм. Також документ передбачає відновлення систем зрошення на Півдні.

Крім того, одним з основних завдань Стратегії є сприяння малим та середнім сільгоспвиробникам. Держава надасть аграріям доступ до дешевих фінансових ресурсів, а також допоможе вийти на організований аграрний ринок. Також уряд планує всебічно підтримувати всі форми кооперації на селі.

«Стратегія, яку сьогодні без змін прийняв уряд, дозволить комплексно підійти до розвитку аграрного сектора. І дуже важливо, що в ній ми врахували не тільки економічний аспект, але створили умови для розвитку сільських територій», - підсумував Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251