Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв вважає, що Україні не цікава модернізація її газотранспортної системи за участю Росії.

Про це Медведєв повідомив учора, 15 жовтня, під час спільної з прем'єр-міністром Миколою Азаровим прес-конференції, присвяченої підсумкам Десятого засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії.

«З приводу модернізації ГТС - це питання для нас цікаве, якщо воно цікаве нашим українським друзям. У мене таке враження, що це питання не цікаве нашим українським партнерам», - сказав Медведєв, відповідаючи на запитання про зацікавленість Російської Федерації в модернізації ГТС України, повідомляє «УНІАН».

Він підкреслив, що РФ кілька разів пропонувала Україні свої послуги з модернізації її газопроводів, можливі параметри такої співпраці і юридичні форми такого співробітництва, але ніяких рішень сторони досягти не змогли.

«З чого я роблю висновок, що ця тема - не найголовніша для наших партнерів, зрештою, це ваша ГТС, ви і вирішуйте - бути їй сучасною чи іржавіти», - сказав Медведєв. При цьому він додав, що Росія використовує альтернативні маршрути постачання газу, і в цьому немає нічого поганого.

У той же час прем'єр-міністр Азаров, коментуючи висловлювання Медведєва, «що ціна на газ прекрасна, і що Україна не зацікавлена в модернізації ГТС», сказав: «Я хочу сказати, що це не так, Дмитро Анатолійович не те мав на увазі». Після цього глави двох урядів розсміялися.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України затвердив робочий проект модернізації і ремонту ділянки магістрального газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород». Модернізація газотранспортної системи (ГТС) України вимагає $5,3 млрд інвестицій.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що Україна розраховує отримати кошти від Європейського інвестиційного банку та ЄБРР на модернізацію ГТС у вересні цього року.

У свою чергу Росія в переговорах з Україною щодо створення консорціуму з управління газотранспортною системою пропонувала для реалізації білоруський варіант.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193