Віце-президент УЄФА, почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс сподівається, що ФІФА почує аргументи української сторони в апеляції на рішення дисциплінарного комітету ФІФА про санкції за поведінку вболівальників на матчі Україна - Сан-Марино. Про це він заявив в ефірі програми Шустер Live, повідомляє «Football.ua».

«Я дуже сподіваюся, що юристи ФФУ і команда тих юристів, які я запропонував, грамотно побудували апеляційну скаргу, і вона буде почута», - сказав Суркіс.

Разом з тим він зазначив, що над Україною як і раніше висить загроза провести домашній матч плей-офф без глядачів.

«Я також сподіваюся, що країні вдасться надати аргументи, що окремі люди, яких я називаю вандалами, вже виявлені і покарані, а ФІФА піде нам назустріч, і ми будемо грати матч плей-офф з глядачами», - заявив віце-президент УЄФА.

Крім того, Суркіс висловив стурбованість діями футбольного клубу «Карпати» (Львів), який проігнорував акцію тижня проти расизму і насильства на стадіонах, ініційовану ФІФА.

«Я не думаю, що мотиви львів'ян будуть адекватно сприйматися у ФІФА», - зазначив він, підкресливши, що на сьогоднішній день країна повинна працювати не на короткострокову перспективу, а на довгострокову.

Як повідомляв ForUm, Дисциплінарний комітет ФІФА прийняв рішення накласти санкції на збірну України з футбол у вигляді проведення одного матчу без глядачів (Україна - Польща, 11 жовтня у Харкові), а також оштрафував ФФУ на 45 тис. швейцарських франків і дискваліфікував стадіон «Арена Львів» аж до початку відбірного циклу Чемпіонату світу 2018 року.

Санкції були прийняті на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві вболівальники, «вивішуючи неонацистські прапори, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське привітання».

3 жовтня санкції щодо збірної України були припинені.

Матчі плей-офф відбудуться 15 і 19 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181