У Державній автомобільній інспекції України спростовують інформацію про те, що у внесеному до парламенту законопроекті про підвищення штрафів за порушення Правил дорожнього руху повертається норма про проведення техогляду на дорогах.

«Після обговорення в Кабінеті Міністрів у законопроект було внесено деякі поправки. Я читав днями в пресі, що повертається техогляд на дорогах. Хочу заспокоїти громадськість: у цьому законі немає таких положень», - сказав начальник Центру безпеки дорожнього руху ДАІ МВС України Сергій Будник.

Він зазначив, що в законопроекті міститься лише пропозиція надати Кабміну повноваження щодо затвердження порядку заборони експлуатації транспортних засобів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Будник розповів, що до 1 грудня МВС має підготувати законопроект про запровадження автоматичної фіксації дотримання Правил дорожнього руху. «Це дуже серйозне питання. Ми ретельно працюємо над ним. Сподіваємося, що до цього терміну буде внесений відповідний законопроект, і він буде прийнятий Верховною Радою», - сказав він.

Представник ДАІ вважає, що завдяки даному законопроекту буде реалізовано принцип незворотності покарання, а також усунена корупційна складова, яка присутня зараз у взаєминах між інспекторами ДАІ та учасниками дорожнього руху.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272