Президент України Віктор Янукович підписав указ про останній призов і перехід на формування Збройних сил на контрактній основі. Про це Глава держави повідомив під час зустрічі з жінками- Героями України, повідомили Forum'у в прес-службі прес-служба Президента.

«Я сьогодні вранці підписав Указ. Вже більше призову не буде. Там все розписано, як будуть звільнятися в запас солдати строкової служби, і підуть цього року останні, і не будемо призивати», - сказав він, зауваживши, що набір на строкову службу збережеться у внутрішніх військах.

Президент підкреслив, що зараз рівень озброєння української армії, технології, що застосовуються в роботі, досягли того рівня, коли необхідно залучення кращих з кращих фахівців.

«Сьогодні у нас таке озброєння, такі військові технології, де потрібний дуже високий професійний рівень... Техніка дуже складна, тому армія зараз повинна бути професійною», - сказав Янукович.

На переконання Глави держави, на службу в Збройних силах за контрактом повинні йти «ті люди, які прагнуть до служби, яких тягне до військової професії».

«Зараз професійний підхід на контрактній основі - це та ж робота. Це військові професіонали, які повинні забезпечити безпеку нашої держави», - резюмував Президент.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 жовтня в Україні стартувала призовна кампанія «Осінь - 2013», особливістю якої є останній призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних сил України.

Чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу у жовтні-листопаді 2013 року, складе 10 тис. 800 осіб. Міністр оборони України Павло Лебедєв заявив про те, що у 2013 році буде призупинено призов на строкову військову службу з одночасним переходом на комплектування армії виключно за контрактом.

На утримання української армії до 2017 року заплановано виділити 90 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

546