Україна, підписавши Угоду про асоціацію з Євросоюзом, «закриє собі шлях до Митного союзу і Євразійського економічного союзу». Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко на прес-конференції для російських ЗМІ.

«Низькі митні бар'єри у торгівлі ЄС та України завдадуть шкоди нам, якщо у нас будуть відкриті кордони», - висловив побоювання Лукашенко. «Якщо ви хочете до нас, ви повинні будете виконувати наші угоди», - заявив Лукашенко, звертаючись до української сторони, повідомляє «УНІАН».

У той же час він зазначив, що не варто дорікати Україні через переговори з ЄС.

«Назарбаєв веде переговори з Євросоюзом, Росія теж проводить переговори про вільну економічну зону. Я їм кажу, що Білорусь ніколи переговорів за вашими спинами не вела, сепаратних переговорів. У чому ми дорікаємо Україні, що вона там щось веде? І Росія, і Казахстан ведуть. Нехай і Україна веде», - сказав Лукашенко, відповідаючи на запитання про заплановане підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

За словами Лукашенка, Білорусь переговори з Євросоюзом не веде, «тому що з нами взагалі ніхто розмовляти не хоче».

«Я дорікнув Назарбаєву і Володимиру Володимировичу (Путіну), що вони на поталу західним акулам віддають Білорусь, не підтримують - то політв'язні, то ще щось... Ви ж знаєте, що ніяких політв'язнів немає. Такий був діалог. А Володимир Володимирович сказав, що Білорусь нікому не дозволить розтоптати і її підтримує», - додав Лукашенко.

Як повідомляв ForUm, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров висловив подяку керівництву Білорусі за дуже виважену, спокійну оцінку щодо рішення України про підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко виступає за розробку механізмів для продовження співпраці між Україною і країнами Митного союзу після підписання Угоди про асоціацію країни з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

631