Бюджетно-боргова криза у США, ймовірно, пов'язана з боротьбою провідних політичних сил країни.

Про це виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко заявив у ході круглого столу, передає кореспондент ForU m'у.

За словами експерта, республіканці прагнуть використовувати у своїх цілях боргову проблему і вирішити її у статусі «рятівників» від дефолту, послабивши позиції демократичної адміністрації.

«Республіканська партія заявляє, що не допустить дефолту, але, як і раніше, не має наміру виносити на голосування у Палаті представників питання про відновлення фінансування уряду і підвищення планки держборгу, поки Білий дім не піде на поступки в області бюджетних витрат, включаючи згортання загального медстрахування», - сказав він.

Аналітик продовжив, що Палата представників, контрольована республіканцями, вже встигла в односторонньому порядку прийняти низку законодавчих актів про тимчасове фінансування окремих федеральних відомств, але Білий дім називає такий підхід неконструктивним і має намір накласти вето на ці акти.

«У будь-якому разі вся ця проблема може бути вирішена набагато простіше, адже з тим же держбюджетом реальна ситуація не така погана. Його дефіцит за 3 останні роки знизився з більш ніж 10% ВВП майже до 4% ВВП, - зазначив економіст. - Це зайвий раз говорить, що бюджетно-боргова криза багато у чому пов'язана з великою політичною грою», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128