Україна та Ірландія зацікавлені у посиленні міжпарламентського співробітництва, повідомили в прес-службі Верховної Ради.

«Активне співробітництво між законодавчими органами України та Ірландії як на рівні керівництва парламентів, так і на рівні комітетів і груп дружби, є важливим чинником подальшого успішного розвитку українсько-ірландських відносин в усіх сферах», - цитує прес-служба голови парламенту Володимира Рибака під час зустрічі з головою палати представників парламенту Ірландії Шоном Барреттом.

Баррет, у свою чергу, також висловив зацікавленість в активізації міжпарламентського співробітництва. «Парламентська демократія працює, якщо є діалог, є структури на зразок груп дружби між парламентаріями», - цитує прес-служба ірландського спікера.

Рибак також подякував Ірландії за конструктивний підхід при розгляді важливих для України питань у рамках Парламентських асамблей Ради Європи та Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Він підкреслив, що Рада виступає за підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом у листопаді, у зв'язку з чим в українському парламенті, за його словами, завершується робота щодо прийняття євроінтеграційних законопроектів.

Рибак зазначив, що в Україні цінують традиційну підтримку Ірландією євроінтеграційних прагнень.

Ірландський спікер підтвердив, що його країна має намір сприяти підписанню Угоди про асоціацію в листопаді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164