Верховна Рада України визначиться з мінімальною кількістю депутатів, необхідною для формування групи з повноваженнями фракції, до кінця жовтня. Про це, повідомляє кореспондент ForUm’y, у коментарі журналістам заявив нардеп від фракції Партії регіонів, голова Регламентного комітету ВР і автор відповідного законопроекту Володимир Макеєнко.

За його словами, це питання планується розглянути на засіданні комітету в середу, 9 жовтня. Після цього його протягом двох тижнів повинні вивчити керівники фракцій, депутати-мажоритарники і внести свої пропозиції.

Макеєнко прогнозує, що законопроект може бути розглянутий у першому читанні на наступному пленарному тижні, з 22 по 25 жовтня.

Регіонал зазначив, що прийняття законопроекту про зміну мінімальної кількості депутатів для формування групи з правами фракції - це питання явки. «Воно має бути проголосоване без єдиного зауваження, що хтось за когось кнопку натиснув», - підсумував Макеєнко.

Нагадаємо, голова регламентного комітету парламенту, депутат від фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко пропонує внести зміни до Регламенту Верховної Ради, якими передбачити право створення депутатських груп у складі не менше 15 осіб.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що на цьому тижні Верховна Рада не розглядатиме питання щодо внесення змін до Регламенту у частині створення депутатських груп .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199