Верховна Рада України має намір зобов'язати курсантів вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ у разі дострокового розірвання договору про навчання через невиконання навчального плану компенсувати МВС витрати на їхнє утримання.

Як повідомляє кореспондент ForUm’y, ВР прийняла законопроект у першому читанні 236 голосами «за» із 363 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 18 Закону «Про міліцію» щодо вдосконалення системи кадрового забезпечення органів внутрішніх справ.

Представляючи законопроект у парламенті, перший заступник міністра внутрішніх справ Віктор Дубовик заявив, що поправки сприятимуть поліпшенню кадрового складу органів внутрішніх справ.

«Документом пропонується зобов'язати курсантів та випускників вищих навчальних закладів органів МВС, які протягом трьох років звільнилися зі служби, якщо це не пов'язано зі станом здоров'я або за скороченням штатів, компенсувати витрати держбюджету на їхнє навчання та утримання», - сказав він.

Перший заступник міністра зазначив, що в середньому на рік звільняються близько 500 курсантів та працівників органів внутрішніх справ, які пропрацювали менше 3 років. «Ми очікуємо, що внесення запропонованої зміни до законодавства дозволить заощадити близько 25 мільйонів гривень на рік», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203