Президент Росії Володимир Путін вважає, що введення візового режиму відштовхне країни колишнього СРСР від Росії. Про це він заявив журналістам в Індонезії після закінчення саміту АТЕС, повідомляє прес-служба Кремля.

«Візовий режим у рамках СНД буде означати , що ми відштовхуємо від себе колишні республіки Радянського Союзу. Нам потрібно не відштовхувати , а наближати , але потрібно робити цей процес більш цивілізованим і налагодити потрібно роботу на цьому треку таким чином, щоб він не дратував корінне населення, а викликав би позитивну реакцію», - сказав Путін.

Він зазначив , що ринок праці потребує заповнення тих робочих місць, які не заповнюються місцевими громадянами. «Тому нам уважніше потрібно подивитися на цей ринок праці і більш професійно вирішувати питання про те, на які робочі місця мігранти допускаються, а на які - ні. Це по-перше. А по-друге, всі мігранти, і я вже про це говорив неодноразово, повинні ясно розуміти, що якщо вони приїжджають до Російської Федерації, то вони повинні знати мову, історію, культуру народу регіону, в який вони приїжджають, і поважати наші традиції, наші закони і нашу культуру», - підкреслив президент РФ.

За словами Путіна , правоохоронні органи відповідним чином повинні реагувати. «І тут дуже важливим є контроль з боку суспільства за правоохоронними органами з точки зору припинення будь корупційних проявів», - підсумував він.

Нагадаємо , 12 грудня 2012 року Путін у посланні Федеральним зборам РФ заявив, що до 2015 року в'їзд до Росії для всіх іноземних громадян, у тому числі з країн СНД, буде дозволений винятково за закордонними паспортами.

При цьому Путін зазначив, що у рамках Митного союзу і ЄЕП буде і надалі діяти нинішній режим перетину кордону з максимально спрощеними правилами.

25 червня 2013 року глава Федеральної міграційної служби РФ Костянтин Ромодановський заявив, що у Росії близько мільйона громадян України працюють нелегально, із них 750 тис. - кандидати на автоматичну заборону в'їзду строком на три роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1923