Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу України до Митного союзу.

За таке рішення на сьогоднішньому засіданні проголосували 9 членів ЦВК, а двоє утрималися.

Як зазначила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, комісія розглянула документи зборів громадян щодо проведення референдуму за народною ініціативою, які відбулися 29 вересня. За результатами аналізу поданих документів було встановлено, що на зборах при утворенні ініціативної групи з питання: «Чи підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Росії? Так. Ні.» не був дотриманий порядок, передбачений статтею 30 Закону України про Всеукраїнський референдум.

Усенко-Чорна нагадала, що, відповідно до постанови Окружного адмінсуду від 25 вересня, ЦВК заборонено відправляти свого представника на зазначені збори, про що комісія поінформувала його організаторів - Симоненка, Адвену і Буйка, повідомляє «УНІАН».

Таким чином, організаторам зборів було відомо про неможливість засвідчення представником ЦВК факту проведення зазначених зборів, що є обов'язковою вимогою закону.

Нагадаємо, 2 вересня Окружний адміністративний суд Києва за позовом Європейської партії України заборонив КПУ організовувати і проводити збори громадян щодо питання проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195