Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський сподівається, що на цьому пленарному тижні Верховна Рада прийме законопроект, який передбачає виділення коштів на проведення позачергових виборів у п'яти проблемних округах. Про це він заявив в інтерв'ю газеті «Комерсант- Україна».

«На даний момент грошей на підготовку і проведення виборів у ЦВК немає . Однак у нас є підстави сподіватися , що вже на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради , яке відбудеться 8 жовтня, буде включений до порядку денного і прийнятий законопроект №3150 , який передбачає внесення змін до закону про держбюджет на 2013 рік», - зазначив він.

За словами Охедовского, цим документом передбачено всі необхідні комісії цього року асигнування - як на підготовку виборів, так і на розвиток державного реєстру виборців.

«За нашими розрахунками , вибори в п'яти округах будуть коштувати близько 20 млн грн - приблизно по 4 млн на один округ. Суми коливаються в залежності від кількості виборчих дільниць , кількості членів дільничних комісій , які будуть брати участь в організації , підготовці та проведенні виборів», - підсумував голова ЦВК.

Нагадаємо , Верховна Рада 5 вересня призначила на 15 листопада повторні вибори народних депутатів у п'яти мажоритарних округах - №№94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 (Київ, Шевченківський район). Закон встановлює , що виборчий процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування.

ЦВК доручено оголосити про початок виборчого процесу не пізніше , ніж наступного дня після набрання чинності цього закону.

26 вересня Президент України Віктор Янукович підписав закон про повторні вибори у п'яти мажоритарних округах , призначених на 15 грудня. Закон встановлює, що виборчий процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування.

Як відомо, ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів народних депутатів у п'яти одномандатних округах 28 жовтня 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174