Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко може подати документи для реєстрації кандидатом у Президенти на виборах у 2015 році, але рішення про те, чи буде вона зареєстрована, Центральна виборча комісія прийме з точки зору існуючої у відповідний момент часу правової реальності.

Про це заявив в інтерв'ю виданню «Комерсант-Україна» голова ЦВК Михайло Охендовський.

Він зазначив, що Тимошенко може подати документи для реєстрації кандидатом у Президенти «точно так само, як і будь-який інший громадянин України».

«Ніякої дискримінації тут бути не може», - заявив голова ЦВК.

Разом з тим, враховуючи правові реальності сьогоднішнього дня, Охендовський не відповів на запитання, чи може ЦВК зареєструвати екс-прем'єра кандидатом у Президенти.

«Рішення у кожному конкретному випадку приймається комісією як колегіальним органом, а не окремими її членами, включаючи голову. Не бачачи документів, говорити «так, реєстрація можлива», як і «ні, реєстрація неможлива» у рівній мірі необачно», - вважає чиновник.

Охендовський припустив, що всього за пост Глави держави в 2015 році будуть боротися від 20 до 30 осіб.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели із колонії у Центральну клінічну лікарню №5 (Харків), де вона перебуває до цих пір .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252