Економічні вигоди від сланцевого газу в світі та в Україні можуть бути колосальними, а побоювання щодо безпеки традиційних технологій видобутку - науково не обґрунтовані.

Таку думку в ексклюзивному коментарі журналістам каналу «БТБ» висловив професор Університету Калгарі доктор Роберто Агілера, який досліджує технологічні способи видобутку цього виду палива.

«Потенціал видобутку сланцевого газу в усьому світі очевидний, але люди мало знають про нього. Чисте паливо видобувається із найчистішого джерела. Ліцензії на виробництво не нові. Ми використовуємо таку практику вже протягом більше 100 років. Все, що змінилося, це те, що були представлені нові технології: горизонтальні криниці та економічно вигідні технології гідравлічного фрекінгу», - заявив професор і додав, що саме вони будуть застосовані там, де є поклади палива, - в Україні, Туреччині, на Далекому та Близькому Сході, в Європі, Північній і Південній Америках.

За його словами, дослідження сучасних технологій видобутку сланцевого газу показали, що, у порівнянні з іншими видами викопного палива, вони одні з найбезпечніших.

Багаторічний досвід Північної Америки підтверджує масштабні економічні переваги видобутку цього виду палива, і такі ж прогнози для інших країн, що мають великі поклади газу.

«Думаю, економічні вигоди можуть бути гігантськими. Ми вже побачили на прикладі США і Канади - кількість видобутку природного газу збільшилася. У Туреччині, я очікую, відбудеться щось подібне. І економічно регіон виграє тому, що буде створено багато робочих місць. Я бачу тільки переваги», - підсумував професор.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261