Україна ініціює просування кириличного сегменту Інтернету. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, повідомив у ході форуму головний консультант комітету Верховної Ради з питань інформатизації Олександр Царук.

За його словами, на даний момент український центр з регулювання доменних імен Ua-Nick уже отримав ліцензію на домен вищого рівня «.Укр». Однак деяким країнам, наприклад, Болгарії це поки не вдалося.

Крім того, залишається актуальним питання про створення кириличних адрес електронної пошти. «Ці два питання ми хочемо презентувати і просувати як локальні проблеми для обговорення на глобальному форумі з управління Інтернетом, Європейському діалозі IGF в Індонезії та EuroDIG 2014 у Берліні. Також обговорюється питання щодо проведення EuroDIG у Києві.

Як зазначив Царук, профільний комітет Ради бере на себе дипломатичну місію щодо захисту кириличного ком'юніті у глобальному сегменті Інтернету .

Нагадаємо, першим доменним ім'ям, внесеним до реєстру адрес органів державної влади у кириличному домені «.Укр», стала адреса «Президент.укр».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168