Представники компанії Hyundai Rotem, які відповідають за гарантійне обслуговування швидкісних поїздів на території України, підготують рухомий склад до зими до 15 жовтня. Таку обіцянку вони дали в ході зустрічі з генеральним директором Укрзалізниці Сергієм Болоболіним на Технічній пасажирській станції (ТПС) «Дарниця». Про це повідомляє прес-центр відомства.

Сергій Болоболін особисто перевірив готовність поїздів Hyundai до роботи в зимовий період. 3-го жовтня він буде відвідав ТПС «Дарниця», яка була спеціально побудована для обслуговування нового рухомого складу.

«Минулої зими був складений план щодо усунення недоліків, виявлених у процесі експлуатації нової для України техніки. На сьогоднішній день план практично виконаний», - розповів Сергій Болоболін після зустрічі з фахівцями Української залізничної швидкісної компанії та корейської компанії-виробника електропоїздів.

Зараз на «Дарниці» завершуються технічні роботи за планом підготовки рухомого складу до безперебійної експлуатації в осінньо-зимовий період.

Всього було заплановано 27 видів технічних робіт. Особливо ретельно фахівці перевірили справність вузлів, систем і устаткування кожного поїзда, модернізованого навесні цього року.

Також у ході підготовки до зимового сезону експлуатації в електропоїздах встановили 87 салонних віконних блоків. Крім цього, було вдосконалене підвагонне обладнання електропоїздів. Спеціальне гумове ущільнення тепер захищає від снігу, вологи і пилу обладнання та механізми, які минулої зими часто виходили з ладу і зупиняли швидкісний поїзд.

Фахівці також удосконалили систему забору повітря охолодження тягового двигуна. На нього поставили новий фільтр лабіринтової конструкції, який зменшує попадання в устаткування снігу, вологи і сміття.

Поїздам також поміняють бампери, а на лобовій частині головних вагонів замінять світловідбивальні смуги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

872