Підготовка України до Вільнюського саміту «Східного партнерства», під час якого планується підписання Угоди про асоціацію та всеосяжну зону вільної торгівлі, відбувається за чітко узгодженим з Європейською комісією планом. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з членами моніторингової місії Європарламенту - екс-президентом Польщі Олександром Кваснєвським і колишнім президентом ЄП Петом Коксом, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Підготовка до листопадового саміту в Україні проходить у відповідності з тими планами, які ми узгоджували з Єврокомісією», - сказав глава уряду.

Він додав, що Кабінет Міністрів уже завершив економічний аналіз всіх можливих наслідків створення ЗВТ з ЄС.

У свою чергу Пет Кокс поінформував прем'єр-міністра про графік подальшої роботи моніторингової місії в Україні.

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Україна має намір підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в кінці листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182